Powerkiten

Workshop powerkiten
v.a. € 30,- p.p.
IJmuiden
1,5 uur

Powerkiten is de sport die aan de basis staat van het kitesurfen! Een immens populaire sport die het windsurfen bijna helemaal heeft laten verdwijnen! Hoe dat komt? Kites zijn snel, krachtig en veelzijdig! Je kunt er enorme krachten mee opwekken en ook de kracht zo weer laten verdwijnen.

Door een goede timing en de kennis van de verschillende krachtzones kun je grote sprongen maken, of juist een voortstuwende kracht opwekken. Kiten is niet alleen voor extreme sporters! Iedereen kan het leren in een uitdagende workshop bij Stout Events.

Door een intensieve begeleiding in kleine groepjes leren we ook u snel de basistechnieken van het kiten. Nadat u in staat bent de kites zelfstandig en stabiel in de lucht te houden verkennen we de verschillende krachtzones van de windvlaag en daarna kunt u helemaal los gaan! Loopings maken of juist grote maansprongen of lekker skiën over het strand.

Ben je helemaal stoked? Dan kunnen we het powerkiten verder uitbreiden met kitebuggyen of flyboarden. Na het volgen van een basisworkshop kiten bij Stout Events ben je klaar voor het water en hebben we zeker adresjes voor je waar je het kitesurfen echt goed kunt leren!

Powerkiten voor groepen

Powerkiten kan vrijwel iedereen doen. Wel is het zo dat dit programma een inzet vereist van deelnemers en instructeur. Voor de beste beleving mogen groepen daarom niet te groot zijn. Je hebt namelijk ruimte nodig op het strand om dit echt goed te kunnen doen. Wanneer we met 100 personen tegelijk actief zouden zijn komen kites en lijnen gevaarlijk dicht bij elkaar. Een workshop kiten is geschikt voor groepen tot ongeveer 20 deelnemers of tot 40 deelnemers wanneer jullie twee activiteiten met elkaar afwisselen.

Powerkiten en Blokarten

Wanneer je gaat voor een CO2 vriendelijk uitje, dan is de combinatie powerkiten en blokarten een geweldige invulling. Twee ontzettend gave activiteiten waarbij kracht en snelheid worden ervaren zonder daarmee het milieu te belasten! Bedrijven die zich inzetten voor een CO2 nutraal beleid doen er goed aan om zich ook met het jaarlijkse bedrijfsuitje goed te oriënteren! Trek ook zelf de aandacht met gave foto’s van jullie uitje op social media!