Blokarten

Blokarten in IJmuiden
Blokarten in IJmuidenBlokarten
v.a. € 20,- p.p.
IJmuiden
60 minuten

Blokarten in IJmuiden bij Stout Events! Maximale snelheid, de beste materialen en een fantastisch breed strand! Gegarandeerd de bestele beleving op uw uitje kunnen alleen wij voor u verzorgen!

Wij zijn gek op het strand en op het zeilen op land! Constant zijn we bezig met de optimalisatie van het blokarten om ook voor u de beste beleving te creëren! Hierom rijden wij alleen met de lichtste strandzeilwagens van het merk Blokart, zijn onze karren voorzien van extra dikke banden en hebben we uiteraard de grootste en kleinste zeilen voor jullie op voorraad zodat we bij alle windkrachten de beste karts hebben rijden.

Blokarten in IJmuiden

BLOKARTEN

Keihard racen over het breedste strand van Nederland! Iedereen kan het!

  • XL banden voor meer drijfvermogen!
  • Grootste strand en dus de meeste ruimte
  • Direct bij de aanbieder boeken en kostbare marges sparen
  • Instructeurs met jarenlange ervaring
  • Altijd een alternatief beschikbaar als de wind het laat afweten!

De beste beleving!

Strandzeilen kun je op meerdere locaties en bij meerdere aanbieders. Waarom zou je dan juist bij ons komen? Nou heel simpel, wij leveren de beste materialen, mensen en de beste beleving! Daarbij zijn we ook nog eens je aanspreekpunt, begeleiding en instructie. We zijn geen tussenbureau dus je boekt direct bij de aanbieder. Wij hebben de ervaring in huis en ontmoeten je ook persoonlijk op het strand!

Ervaar A-merk kwaliteit! Het lichtste materiaal en het beste design brengen u een Top beleving!

A merk Blokarts

De blokarts van Stout Events zijn natuurlijk van het A-merk Blokart. Dit zorgt ervoor dat de veiligheid en aerodynamica perfect zijn afgesteld. Uiteraard verwachten wij het maximale van onze karren en zodoende hebben wij voor uw beleving de karren voorzien van XL banden met extra drijfvermogen. Samen met ons ervaren team bieden wij u de beste beleving op het blowkarten!

Bigger is Better!

Met onze extra vette buggy banden heb je meer grip en drijfvermogen en rijd je 10 keer beter!

XL Banden

Wanneer je optimaal wilt rijden dan gaat het om een lekkere stevige wind vanuit het Westen en een harde ondergrond zodat de weerstand zo laag mogelijk wordt. Helaas kun je dat niet altijd van te voren plannen en daarom doen we er alles aan onze karren zo goed mogelijk te maken. Met onze XL banden geven we de blokart extra drijfvermogen en rijdt u des te beter! In combinatie met een grote range aan zeilmaten creëren we voor onze deelnemers altijd de best mogelijke beleving!

Blokarten in IJmuiden

Bij Stout Events komt u blokarten op het breedste blokartstrand van Nederland. Hierdoor maakt het niet uit wanneer en hoe laat u wilt komen want het strandzeilen kan elk moment van de dag!

Breedste strand van Nederland

IJmuiden aan Zee is een uniek stukje strand. Door de aanleg van de pieren en de aanwezigheid van hoogliggend grondwater is een enorme vlakte ontstaan met hard zand. En dat biedt voordelen! Hier kun je het hele jaar blokarten. Op elk moment van de dag kunnen we rijden en bij alle windrichtingen heb je een groot stuk strand.

De wind komt niet altijd uit Zee en dat houdt in dat u dus van de duinen naar de Zee moet rijden om de beste wind te vangen. Waar je in Wijk aan Zee bij maximaal 100 meter moet draaien, ligt dat in IJmuiden op 300 meter!

Rijden op elk moment van de dag

Waar je op andere stranden alleen kunt rijden bij laag water en met een wind die pal uit zee komt, zit je bij ons altijd goed! Misschien is het je nooit opgevallen, maar de wind in Nederland komt niet altijd pal uit het Westen. Zuider wind en Noorder wind zijn minstens net zo vaak present. Alleen Oosten wind is beduidend minder.

Blokarten bij Noorder en Zuider wind

Bij een Noorder of Zuider wind moet je met strandzeilen van de zee naar de duinen toe rijden. Op vrijwel alle stranden kun je dan alleen bij laag water op het harde zand rijden. En dat is niet ver! Laat het gemiddeld 50 tot 100 meter zijn. In IJmuiden hebben we ruim 300 meter breedte! Dus bijvoorbeeld 3,5 keer meer ruimte dan in Wijk aan Zee. Dat betekent 3,5 keer verder, harder en beter rijden!

Blokarten kan iedereen

Blokarten is een zeer eenvoudige zeilsport. U bestuurt een blokart met een stuur en een touw. Het stuur kent u van het fietsten en het touw (de schoot) gebruikt u om het zeil op spanning te brengen. 

Na een gedegen instructie stapt u in en kunt u direct zelfstandig wegrijden. Gedurende de clinic leert u van onze mensen de beste tricks om zo goed mogelijk op de wind te rijden en de meeste snelheid te pakken.

En als het niet waait?

Niet gevreesd! We doen dit al jaren en hebben ook gemerkt dat er dagen zijn dat zelfs onze karren niet vooruit kunnen komen. Wat doen we dan? We nemen ten eerste telefonisch contact met je op en bespreken samen de beste invulling van de dag.

Wij zijn flexibel, maar we weten dat voor onze klanten het verplaatsen naar een andere datum niet altijd mogelijk is. Daarom hebben we een ruim assortiment aan gave en minimaal gelijkwaardige alternatieven. Zo zijn jullie zeker van een gaaf programma en hoeven wij onze mensen niet naar huis te sturen!

Mogelijke alternatieven voor het blokarten zijn bijvoorbeeld het powerkiten, of outdoor lasergamen tussen de bunkers van de Atlantic wall! Voor echte snelheidsduivels hebben we ook een RIB boot. Ga je voor teambuilding dan zijn er diverse sportieve onderdelen, escape games of GPS quests beschikbaar. Daar alle materialen in eigen beheer zijn kunnen we ook op korte termijn goed schakelen!

Blokarten reserveren?

Waarom niet? Reserveer deze geweldige activiteit en laat uw vrienden en collega’s buiten hun kader gaan! Blokarten is leuk voor iedereen en zeer makkelijk aan te leren. Succes gegarandeerd!

Arrangementen

Wilt u strandzeilen in IJmuiden combineren met andere gave activiteiten en horeca? Samen met activiteiten als RIB varen, outdoor lasergamen en powerkiten stelt u al snel een middagvullend programma op. Andere mogelijkheden doen zich voor met teambuilding programma’s zoals Expeditie Robinson, of Out of The Box. 

Vanzelfsprekend ronden we het evenement geheel af door het actieve deel te combineren met aanvullende horecadiensten. Zo wordt u ontvangen in een gezellig paviljoen met een hapje en een drankje en bespreken we ook graag voor u een lunch of diner op maat.